SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

mleko bez laktozy

  • Wzdęcia po posiłku? Pięć najczęstszych przyczyn

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Gdy po spożyciu posiłku jeansy nagle robią się za ciasne w pasie, możesz czuć się niekomfortowo i niewygodnie. Często powtarzające się wzdęcia mogą być oznaką problemów zdrowotnych, jednak w wielu przypadkach związane są ze stresem i złymi nawykami żywieniowymi. Oto najczęstsze przyczyny wzdęć po jedzeniu. Podsumowanie Jeśli po jedzeniu często [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3738 Data: 2019-12-10 04:37:57
  • [...] reakcję anafilaktyczną. Wrażliwość na siarczyny występuje najczęściej u osób chorujących na astmę. Podsumowanie Aż 90% alergii wiąże się z ośmioma produktami, dlatego stosunkowo łatwo jest zidentyfikować winowajcę. Do najbardziej alergennych pokarmów zaliczamy: mleko, jaja, pszenicę, ryby, skorupiaki, owoce cytrusowe, orzeszki ziemne oraz soję.

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 7059 Data: 2018-03-20 15:51:45
  • [...] fast food. Inni uważają, że „to co domowe, to zdrowe”. Słyszałem też wiele teorii dotyczących rzekomego tycia wywoływanego przez nieokreślone „toksyny”, gluten, mleko, „produkty zbożowe”, „metale ciężkie”, „toksyczne produkty w sklepach”, „glifosat (składnik Roundup)”. Nie należy demonizować cukru, a tym bardziej syropu [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4352 Data: 2019-12-10 19:03:28
  • [...] z glukozy oraz galaktozy. Poziom laktozy może być różny w poszczególnych produktach, mimo wykorzystania tego samego rodzaju mleka. Na przykład wiele osób źle toleruje mleko krowie, jednak produkty typu sery, jogurty lub kefiry zdecydowanie lepiej. Wynika to z faktu, że wiele procesów technologicznych ma wpływ na obniżenie poziomu laktozy. [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1415 Data: 2022-02-28 18:14:27
  • Producenci odżywek białkowych idą dwiema drogami - jedni starają się maksymalnie oczyścić swój produkt, np. z laktozy (np. ALLNUTRITION, produkt Whey Lactose Free), drudzy dodają do białka enzymy (np. Optimum Nutrition, produkt Whey Gold Standard 100%). W tym ostatnim produkcie znajdziemy: amylazę, proteazę, beta-D galaktozydazę, lipazę, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1836 Data: 2020-05-25 12:32:08
  • [...] pogarsza samopoczucie oraz kondycję skóry, włosów, paznokci i zębów. Niebezpieczne dla organizmu może być też zbyt duże spożycie protein, co wynika z produkcji kwasu mlekowego, do którego dochodzi w trakcie przemiany białek w energię. Jeżeli zgromadzi się on w stawach, istnieje ryzyko powstania stanów zapalnych. Spożywając więcej białka, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 70968 Data: 2018-08-22 06:14:50
  • [...] jest nieuleczalna dlatego osobom, którym brakuje enzymów potrzebnych do trawienia pewnych pokarmów lub grup pokarmowych, radzi się wykluczać je ze swojej diety np. pijąc mleko bez laktozy. Z drugiej jednak strony nietolerancja bardzo często jest chorobą nabytą wynikłą z uszkodzenia jelita np. na skutek choroby, antybiotykoterapii czy stresu, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 9048 Data: 2017-07-29 12:32:12
  • [...] Należy pamiętać, że chociaż dieta ta eliminuje niektóre owoce, orzechy, warzywa i nabiał, jednak nie eliminuje ona wszystkich pokarmów z tych kategorii. Jeśli pijesz mleko, wybierz mleko bez laktozy lub inne alternatywy takie, jak mleko ryżowe lub sojowe. Aby uniknąć nadmiernie restrykcyjnych posiłków, porozmawiaj z dietetykiem przed [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 19330 Data: 2018-03-02 11:51:13
  • [...] (laktazę), dlatego bez obaw mogą być spożywane przez osoby z nietolerancją. Produkty, które mogą się znaleźć w naszej diecie Zott Jogurt naturalny bez laktozy Skład: mleko, białka mleka, żywe kultury bakterii. *zawartość laktozy ≤0,1 g/100 g. Wartość odżywcza 100 g tego jogurtu dostarczy 67 kcal, w tym: 4,9 g białka 3,1 g tłuszczu (w tym [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6778 Data: 2017-11-13 09:56:14